zaterdag 27 oktober 2012

Verfclub25

Dit weekend zijn alle facturen op de mail gezet naar de deelnemers/sters van de Verfclub25........ In de loop van volgende week worden de zendingen (na ontvangst van de betaling) verzonden.

Veel verfplezier allemaal!

maandag 15 oktober 2012

Helemaal NIEUW is de Verfclub!!

Verfclub10 en verfclub 25















Vanaf nu kun je inschrijven en elke eerste week van de maand gaat er een deel van het assortiment van de Landscapes wol- en zijdeverf verstuurd worden in zakjes van 10 of 25 gram
, elke maand 10 kleuren, zodat je in een goed half jaar ALLE kleuren verf in huis hebt. Hiervoor gelden NIET de deelprijzen zoals in de webshop maar de 'gewone' prijs per 100 gram of gedeeltes daarvan, dus een mooie besparing!! 
Het is een abonnement-vorm waarbij telkens 10 kleuren verstuurd worden, gelijktijdig is er elke maand een speciale aanbieding in ongeverfde wol of lont waarvoor je ook kunt inschrijven. Ook zit er elke maand een (kleine of grotere) verrassing bij je pakketje, dat kan variëren van een patroon tot lont om uit te proberen) 
Je kunt elke maand inschrijven, 
meer info krijg je via de mail (verfclub at zaturn.nl)

Zaturn goes Blind!

Oftewel: Borduuratelier Zaturn gaat vanaf nu een aantal patronen (die steeds uitgebreid worden) op brei- en borduurgebied, aanbieden als donation-ware, dat wil zeggen: tegen een symbolisch bedrag zij
n die patronen verkrijgbaar, vooralsnog starten we met 1 euro per patroon.


Maar.......... De patronen zijn niet alleen van mijn hand!!!!!!!!!!!!!

Het allereerste patroon wat ik ga aanbieden is een mooie sjaal, de Edith-sjaal, in 'V' steek op de Knifty Knitter oftewel een breiloom, jullie raden 't waarschijnlijk al: dit patroon is van de hand van Edith (Rokers) oftewel Ditje! Het doel is niet zó maar gekozen........... want de donaties voor deze patronen gaan naar de Stichting Desudo







De 'link' met deze stichting zal jullie meteen wel duidelijk zijn: door Edith ben ik me er meer in gaan verdiepen en heb contact gezocht met Stichting Desudo, die het een heel leuk initiatief vonden, temeer daar breien (en handwerken in het algemeen) niet meteen gelinkt wordt met/door/voor mensen met een visuele beperking. T.z.t. wil ik ook kijken of deze patronen in braille omgezet kunnen worden en aangevraagd worden bij de blindenbibliotheek, maar daarover later meer (hopelijk kan Edith wat dat betreft assisteren en een betere uitleg geven hoe 't werkt met boeken en patronen laten brailleren)

We zijn nog druk bezig om de webshop te updaten en patronen te
catagoriseren en uitschrijven, dus 't zal niet in 1 update klaar zijn, maar achter de schermen hebben we het er heel druk mee!



De geleidehond, een bijzonder mobiliteitshulpmiddel 





Stoepjes, paaltjes, geparkeerde auto’s, containers, hekjes en reclameborden. Het zijn allemaal dingen die we dagelijks tegenkomen, maar die pas echt een obstakel vormen als je blind of slechtziend bent. Niet alleen lastig, maar in sommige gevallen kan het zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Een blindengeleidehond biedt dan uitkomst.

Een goed werkende geleidehond is een bijzonder mobiliteitshulpmiddel. Geen ander hulpmiddel neemt zelfstandig beslissingen en zoekt creatieve oplossingen. Een geleidehond vergroot letterlijk de wereld van iemand met een visuele beperking. Volop deelnemen aan de maatschappij, zonder afhankelijk te zijn van anderen; Dankzij een heel bijzondere viervoeter.

Desudo Blindengeleidehondenschool leidt sinds 1998 geleidehonden op voor visueel gehandicapte mensen door het hele land, ook wanneer zij daarnaast slechthorend zijn of in een rolstoel zitten.
Desudo ontvangt per afgeleverde hond een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekeraar, maar dit bedrag dekt slechts een deel van de kosten.
Daarom werft stichting Desudo Blindengeleidehonden fondsen, sponsors en donateurs zodat Desudo geleidehonden kan blijven opleiden.

Meer weten? Kijk op www.stichtingdesudo.nl en op www.desudo.nl

Geverfd met Landscapes!

En toen lagen er opeens 3 mooie foto's in mijn mailbox van Ina, zij verft al langere tijd met Landscape Dyes haar zelfgesponnen wol, of beter gezegd: de wol die haar man spint!!!

Kijk mee en geniet van de prachtige kleuren en poppetjes en slofjes van Ina: